SOUTH BEND —  Our class will be on line today. Still too many positive tests around here to meet in person for this quiz on the presidential election.

1. Which convention brought a big bounce in the polls?
     a. Democratic Convention for Biden.
     b. Republican Convention for Trump.
     c. No big bounce from either.

2. Which network drew by far the most viewers during the Democratic Convention?

     a. Fox News.
     b. MSNBC.
     c. CBS.

3. Which network drew by far the most viewers during the Republican Convention?
     a. Fox News.
     b. MSNBC.
     c. CBS.

4. What did Nate Sliver, the expert on presidential election forecasting, say last week about the status?
     a. Biden “favored,” just a tick above “slightly favored.”
     b. Trump “is slightly favored” for Electoral College win.
     c. Trump “is toast.”
     d. Biden, slipping since June, “heads toward defeat.”

5. What percentage did Silver’s fivethirtyeight show for Trump’s chances of winning Indiana?
     a. 54 percent.
     b. 68 percent.
     c. 95 percent.

6. What percentage was projected for Michigan?
     a. Trump with 51 percent chance to win narrowly again.
     b. Biden with 81 percent chance.
     c. Biden with 51 percent.

7. Biden, according to Trump, is controlled by:

     a. “People who are in the dark shadows.”
     b. “Crazy Bernie Sanders.”
     c. “People that you’ve never heard of.”
     d. All of the above.

8. Biden fought:
     a. In the Civil War.
     b. In World War II.
     c. Against stuttering.

9. At the Republican Convention, Lou Holtz made a personal attack on Biden as:
     a. A Southern Cal fan.
     b. A Catholic “in name only.”
     c. A QAnon nut.

10. Which state matters most in determining the presidential winner?

     a. California.
     b. New Hampshire.
     c. New York.

11. Election results likely won’t be clear on election night due to volume of:
     a. Democratic cheating to rig the election.
     b. Republican cheating to void ballots.
     c. Absentee ballots this time.

12. When President Trump told of a plane “loaded with thugs wearing these dark uniforms” and headed for Washington, he was referring to:

     a. A plane carrying “false news” White House reporters.
     b. A conspiracy spread on Facebook.
     c. Air Force One.

13. President Trump defended the cop who shot the man seven times in the back in Kenosha, saying it could have been a “choke” like a tournament golfer choking and:
     a. Missing a three-foot putt.
     b. Swinging seven times in failing to get out of a sand trap.
     c. Cheating on the scorecard.

14. The 17-year-old who came from Illinois to Kenosha with a military-style rifle, killing two people and wounding a third, is now:
     a. Described by the president as a victim.
     b. Of age to exercise 2nd Amendment rights with the rifle in Wisconsin.
     c. Free of charges because he came as a protective vigilante.

15. Who sent the National Guard to Kenosha?
     a. President Trump.
     b. Wisconsin’s governor.
     c. Kanye West.

16. Who is least likely to be invited to dinner at the White House?
     a. Mary Trump.
     b. Rudy Giuliani.
     c. Kanye West.

17. Who with South Bend connections is least likely to be invited to dine with the Bidens?
     a. Skylar Diggins-Smith.
     b. Mayor Pete.
     c. Lou Holtz.


ANSWERS: 1-c; 2-b; 3-a; 4-a; 5-c; 6-b; 7-d; 8-c; 9-b; 10-b; 11-c; 12-b; 13-a; 14-a; 15-b; 16-a; 17-c.v

Colwell covers Indiana politics for the South Bend Tribune.